Söndag, 16/9 - Det går som på räls!
Hemma igen från den inofficiella utställningen på NKPG's Brukshundklubb, och vi kunde inte önskat bättre resultat! Även Denna gång fick vi vänta en stund innan det var vår tur men inte gör väl det något när man har så mycket fyrfotingar att njuta av!


Buzter's bror Rufus barnbarn, om vi kommer ihåg rätt. Kanonfin hur som helst och BIG'1 bland valparna. :o)

Torrox var först ut av våra och skötte sig som han skulle, även om han inte riktigt ville visa upp sig så som han brukar (mer jobb för husse med andra ord! ;o). Domare blev dock väldigt förtjust i honom (hade själv haft dv.schnauzer) och tyckte att han var en väldigt trevlig hund, dock skulle han önskat en mer jämn peppar/salt färg - något som skulle visa sig ha betydelse längre fram. HP blev det och därefter blev Torrox's BIR utan egentlig konkurrens eftersom den andra p/s inte gick vidare. Men domaren ville ändå att hussen och Torrox skulle ta ett var runt ringen. :o) Massor av beröm fick han (Torrox alltså!) och sen blev det bus med kattbollen som han bara ääälskar!


Torrox innan det är dags.


Domar-känning


Trava kan jag!


Och så fick man även en BIR-rosett! 


Ge den till MIG då!! 

Efter någon minuts vila var det så dags för Buzter - och så bra det gick! Han skötte sig kanon och stod mycket bättre denna gång - sträckte ut sig mer, så snygg så snygg! Vi hade hoppats att han skulle få ett HP, och till vår glädje blev det även så. Och som inte det vore nog så fick även Buzter BIR!!! Sötungen! :o) 


Sa du att jag får korv om jag...


står fint...


... och går som en vanlig vovve? Ok, då. :o)


Buz med pipen efter ett väl uträttat jobb!

Två killar med BIR innebar att både skulle upp i BIG-finalen och bara en handler... som tur var ställde mattens systeryster upp och ryckte in! Anna som aldrig visat någon hund förrut fick några minuters träning med Buzter och sen dröjde det inte länge innan det var dags igen... Två små snuzrar och ett gäng storvuxna fyrbentingar. Domaren tog sin tid och tackade av ekipge efter ekipage, han stod länge och grunnade mellan Buzter och Torrox. De fick även gå en extra gång och efter en lång stund gick han så fram till hussen och Torrox och var inte helt glad när han sa om det ändå inte vore för färgen.... Så tackade han de bägge för deras insats för dagen. Bara Buzter kvar med rookie-Anna! Men så duktiga de var bägge två!! Och Buzter gick och blev BIG'r eller BIG'5 som det står i bedömingen. :o)))) Hipp hurra!! Och massor av beröm och gottis! Det ska ju vara kul att ställas ut! :o)


Domaren kollar läget


Charmknutte!


Anna och Buzter


Hussen och Torrox


Konkurrensen...


Torrox står fint!


Torrox vs Buzter...


En kamp som Buzter tog hem denna gång! :o)


Anna och Buzter med några av övriga finaldeltagare


Buzter = BIG'r!! :o)))

Ännu en dag helt över förväntan i utställningsvärlden! Superkul!! När vi tackat för oss tog vi med hundarna för lite buz och rejs på Himpa - passade även på att fota de bägge med sina fina rosetter. :o) Får snart se till att skaffa en rosettvägg här hemma... ;o)


HP, BIR och BIG'r
"3-årig, maskulin, bra huvud, korrekt bett o fina ögon. Kort bra hals, kompakt bra kropp, ngt lågt ansatt svans.
Tillräcklig front, korrekta vinklar både fram o bak, bra päls. Rör sig bra framifrån o sidan, lite trång bak.
Trevligt visad. BIG-5"
Andreas Qvist


HP och BIR
"11 mån hane, av god typ. Korrekt huvud, bra hals, mörka fina ögon. Korrekt bett, godtagbar front, härlig rygglinje. Korrekt svans ansättning. Korrekt vinklar fram o bak. Rör sig mkt bra från alla håll. Kunde ha jämnare färg i pälsen, annars sträv o bra päls." Andreas Qvist


Torrox och älsklingsleksaken - "giraffen"


Buzter och nya bollen

Nu ligger tre utslagna herrar i sängen och snarkar i kapp.... Zzzz! Det är tröttsamt att vara på utställning och dessutom ha 3-årskalas kvällen innan! :o)
/Matten.

Lördag, 15/9 - Buzter 3 år!
Grattis säger vi till Buzter-tussen som fyller 3 år idag!! Hipp, hipp - hurra, hurra, hurra, HURRA!!!


Buzter 3 år, 15/9 -07

/Matten.

Onsdag, 5/9 - Om matten säger hopp...
... så hoppar Torrox. Det fick jag klart för mig under lördagens eftermiddagspromenad. Innan vi gick in igen fick Torrox leta lite godis fast kilat i barken på det stora trädet, som står en bit utanför vår port. Ivrig som han är när det vankas godis, så hade han väldigt brättom att hitta de där inkilade bitarna med levergodis. Och det tog heller inte så lång stund för honom att lokalisera och knapra i sig de små skatterna. Hundarna brukar också få hoppa upp på de 6 stenbumlingarna som finns precis utanför vår port och det räcker med att man några meter ifrån säger "Hopp upp på stenen!" alternativt pekar mot stenarna så far de upp på en sten. Särskilt förtjust i detta är just Torrox, som ju tidigt förstod värdet i att hoppa upp på stenarna - det vankas ju godis! Åh, vad gör man väl inte för en godis?

Även denna gång sa jag "Hopp upp på stenen!". Och Torrox var inte sen att göra som matten bad - hopp! Rätt upp på trädet! Vilken snopen min jag fick av honom när han landade på backen igen med en duns... Oj, så jag skrattade! Det såg himla lustigt ut! Han tog verkligen i och kom också en bra bit upp på stammen... Hopp! Tokpellen. :o) En upprepningn från min sida "Hopp upp på stenen!" OCH en välvisande hand med riktning mot stenarna bakom honom och Torrox tog med råge igen det han missat och hoppade inte bara upp på en sten utan tog det säkra före det osäkra och hoppade från sten till sten. Man kan ju aldrig så noga veta vad matten menar... Väl på den bortre stenen stannade han tvärt, vände sig mot mig något funderande och la sig sen snabbt ner med en svans som viftade lite lätt... :o) "Nu fick jag väl i alla fall till det matte?" tycktes han undra... Och själv kunde jag inte sluta skratta på en lååång stund. :o)
/Matten.


Måndag,
3/9 -
Om en intensiv helg!
Så var det måndag igen och en hektisk helg har kommit till sitt slut. Det började redan på fredagen då vi bestämt att åka ner till pappa i Gryt för att sova där så vi skulle få lite sovmorgon innan det var dags för utställning på lördagen. Stressigt värre blev det dock på fredagkvällen  då vi blev tvungna att åka och handla inför middagsbjudningen på lördagskvällen. Kl. 19-30 kom vi iväg till systemet och sedan vidare till matbutiken. Först kl. 21 var vi klara med urlastning av all mat och inpackning av alla grejer inför utställningen... Iväg till Söderköping och hämta upp hundarna och sen vidare till Gryt. Inget annat att göra än att hoppa bums i säng, för att få några få timmars sömn innan vi skulle upp, rasta hundarna, ge dem mat, tvätta benhår och skägg och sedan föna torrt. Åh! så stiliga de blev! :o) Ingen tid att förlora dock, så in med doggsen i bilen och iväg till Valdemarsvik och brukshundklubben där utställningen skulle hållas. Lite fel körde vi - det hör ju i regel till när vi är ute och kör nu förtiden... men vi kom dit i god tid i alla fall. Lite snopna blev vi dock när vi kom fram. Knappt en människa i sikte - och det skulle vara 57 anmälda hundar enligt papprena... Konstigt, tyckte vi! Vi läste papprena vi fått och jodå vi var på rätt ställe. Kollade ännu en gång och vad får jag se? "Välkomna på utställning den 2 september"... och vad va det för datum i lördags? Juste det den 1:e september. All stress och jäkt HELT i onödan! Jaaa... så kan det gå! Ett gott skratt fick vi i alla fall. :o) OCH helt plötsligt massor med extra tid!

Väl hemma igen passade jag på att sova några timmar, eftersom vi skulle göra om allt på söndagsmorgonen och skulle ha vänner på middag under kvällen och det då är trevligt om man känner sig lite pigg... :o)

Efter en god middag, en superb efterrätt och en hel del Singstar (stackars grannar! + Danne och jag blev Total Singstar! Höhöhööö... ;o) ) kunde vi krypa till kojs vid 03.00 och sova gott till 07.00 då vi skulle upp igen och förbereda oss och hundarna inför utställningen - igen. Kändes inte alls särskilt motiverande att vara timmar på en utställning då regnet öste ner utanför fönstret... Tittade även en extra gång på info-papprena... men jodå det stämde, det var nu det var dags.

Så iväg och på plats någon minut efter kl. 09, och uppehåll! Buzter och Torrox var till en början lite oroliga, det var mycket nya dofter och annat intressant som pockade på uppmärksamhet. De lugnade sig dock snart och väntan tog vid. Ganska bra, om än lite långtråkigt emellan åt, för hundarna fick god tid på sig att insupa atmosfären och vi fick tillfälle att träna lite med utställningskopplet och på att gå och stå fint.

Först runt 11.00 var det Torrox's tur att äntra ringen med hussen! Gick hur bra som helst! Torrox hälsade glatt på domaren, gick fint med hussen (lite skutt blev det dock) och stod fint för närmare granskning. Att domaren klämde och kände en massa på honom hade han absolut inget emot. :o)j Glad och go var han hela tiden i ringen! Och resultatet lät inte vänta på sig, HP och bästa hanhund bland juniorer/unghundarna! Helt klart över förväntan! Å så roligt!! Massor med beröm och godis och bus med HP-rosetten, helt perfekt tyckte Torrox. :o)


HP och bästa hane - Torrox alltså...!

Därefter fortsatten väntan tills det var dags att även möte de tikar som blivit placerade. Torrox stod som en dröm utan någon större assistans en lång, lång stund och lyckligtvis så tittade domaren på honom just då. :o) Sen sprang han fint med hussen som fick lite trubbel med vårt usla utställningskoppel som har en tendens att "lossna"... men även det gick bra tillslut och med bara två återstående hundar att placera så blev Torrox 1:a! Bästa junior/unghund, både matten och hussen blev totalt överraskade! En hel bärkasse med grejer och ännu en fin rosett blev priset. :o)))


Det är så här en schnauzer ska se sa domaren. Korad till bästa junior/unghund! :o)

Ingen tid att fira dock för nästa upp var Buzter i öppenklass. Så det blev ett snabbt byte av hund för hussen. Både jag och Jostein tänkte att nu blir det som "vanligt" med Buzter eftersom han nu suttit en ganska lång stund i buren och nu skulle han helt plötsligt in i ringen och visa upp sig tillsammans med en massa andra hundar. Men OJ! så bra han skötte sig! Alldeles stilla stod han med en svans som gick som en visp, trots hundar bakom och framför, och han hade bara ögon för hussen som stod framför honom! :o) Sen gick han hur bra som helst, utan att bry sig och störa de andra hundarna! Lite glädje skutt blev det dock när han var själv tillsammans med hussen i ringen, han är ju trots allt vår buzesnuzer. :o) Stod fint gjorde han när domaren granskade och ingen protest när hon kände in honom. Hur bra som helst! Och helt underbart att se!! Går knappt att beskriva... Buzgubben! 


Buzter in stillastående action!

Trots en fin, fin insats gick han inte vidare i sin klass. Men vad gör väl det! Det enda vi ville var att han skulle sköta sig och inte "prata" och buza en massa, och det gick över förväntan. Så vi är mer än nöjda med Buzters insats, kunde inte gått bättre i våra ögon. Inte dumt heller att få knapra i sig ett tuggben när man gjort sin plikt i ringen... :o)

Eftersom Torrox blev Bästa junior/unghund så fortsatte dagen för hans del, i väntan på BIS-finalen. Runt 14-tiden var det så dags igen. In i ringen! Denna gång var Torrox till en början lite ovillig att stå fint och domaren granskade hussen när han försökte få Torrox att ställa upp sig snyggt. Han lyckades dock tillslut och domaren verkade nöjd. Efter en stunds stående var det dags att sträcka på benen och både hussen och Torrox rörde sig bra! ;o) Efter att domaren tackat några av finaldeltagarna så insåg jag plötsligt att nu är det ju bara 5 hundar kvar... "och 1, 2, 3, 4 och 5 "prishundar" stod uppradade... det betyder ju att Torrox blir PLACERAD i finalen! Åh!!!" :o) Var också helt övertygad om att nu blir det inte bättre, men så återstod även denna gång två hundar och även denna gån gvar Torrox en av dem! En cockerspaniel och vår Torrox. Och vad händer? Torrox får den röda rosetten och hussen förstår först inte vad det innebär... :o) Vår Torrox = BEST IN SHOW! Helt otroligt! Jag fattade inte något heller och missade att fota de bägge vinnarna tillsammans med domaren... men vad gör väl det! Blev ju en del fotat ändå, på en ståtlig Torrox som knappt syns bakom alla rosetter! :o)


BIS-final


Bra kontakt med husse! :o)


Go å glad - Torrox såklart!
BIS-1:a


En stolt husse med Torrox


Sötnosen!

Utöver de fina resultaten så fick Buzter och Torrox även träffa två av sin före detta dagisfröknar, Elin och Sarah. Sarah som ställde sin oerhört stilige veteran Ior blev BIS-3:a i finalen - kul! Som om inte det vore nog så kom även AC med familj förbi. Torrox tyckte dock att lille Olle var en läskig filur och det sa han minsann till honom... ;o)

Efter allt ställande packade vi in hundarna och alla nya och gamla saker i bilen som blev mer än proppfull och begav oss ner till gryt igen där hundarna fick springa av sig lite och vi kunde lämna kvar den STORA biabedden till Rappe och hans husse med texten: "vad va det jag sa!"... Pappa skrattade minsann när jag för två veckor sedan sa att vi skulle vinna en ny biabedd till hundarna Tji fick han och rätt fick jag - även om jag aldrig skulle drömma om att jag skulle få rätt i just den punkten...! 

På väg hem från Gryt fick Torrox ligga ensam i baksätet (som han i vanliga fall delar med Buzter, men nu var det som sagt var ont om plats i bilen så Buzter fick ligga fram på golvet), tillsammans med diverse hopsurrade saker som den nya foder"spannen" och några filtar bl a den grå "favvis"filten. Inte helt nöjd med situationen hör jag hur han pysslar med något där bak. Och vad får man se? Jo, Torrox är i full gång med att hämta sin filt bland alla grejer. Filten som dessutom låg längst in på andra sidan sätet... han lyckades dock med sitt lilla projekt och kunde efter en stund nöjt lägga filten till rätta under huvudet. Undrar ibland var han får sina idéer ifrån... :o)


Vill man få något gjort får man fixa det själv... 

Väl hemma igen fick hundarna varsitt efterlängtat märgben att festa loss på, smasken tyckte dom! :o) Nu väntar nästa utställning om 2 veckor, dagen efter Buzter-tussens 3-årsdag... Vart har tiden tagit vägen?
/Matten.

 

Söndag, 2/9 - Torrox - Best In Show!
Vilken dag vi har haft! Torrox tog storslam på BiaBed cupen i Valdemarsvik! Vår lille goseplutt blev bästa hanhund med HP, Bästa junior/unghund och Best In Show-1:a!!! Jösses amalia! Som om inte det vore nog så skötte sig vår busigaste buzesnuzer Buzter sig som en dröm! Lugn och harmonisk, trots lång väntan, inte ett ljud sa han och bara ögon för hussen! Helt underbart skönt att se, med tanke på hur vi har kämpat med honom genom åren och hur han betedde sig sist vi ställde honom - för två år sedan... Underbara lilla Buter. :o)

Eftersom det snart är mitt i natten och vi har haft en väldigt lång dag och helg så blir det inte mer skrivet för tillfället! Tilläggas skall dock att det inte är helt problemfritt att vinna en herrans massa saker och en biabed stor nog att rymma en häst (nästan i alla fall)! Vi har en LITEN bil och det var KNAPPT att vi fick med oss allt hem... Ett angenämt besvär dock. ;o)

Bjuder på någon liten bild här!


Torrox undersöker sin första rosett för dagen...


Världens underbaraste Buzter!


BIS-1:a!


Husse fick inte vara med... Matten tagen av stundens "allvar"?! ;o)


Torrox är mäckta imponerad av alla nya saker! hm... ;o)


Tror nog att det var mödan värt i alla fall... :o)

/Matten.