Torsdag, 29/3 - Nygammalt dagis
Eftersom det inte har fungerat så bra som vi hoppats på hundarnas nya dagis, så bestämde vi igår (efter tidigare velande fram och tillbaka) att byta till baka till Buzters gamla dagis. Snacka om att Buzter blev överlycklig idag på morgonen när han fick se att det var hans "gamla" dagisfröken Pernilla som tog emot honom (och Torrox, givetvis!). Han visste nästan inte vart han skulle bli av - viftade på svansen, kunde inte stå still eller kontrollera sina glädjeyttringar som ljudligt kom ut i alla de former, ja han fullkomligt lysta av glädje och kunde inte sluta gosa och titta på Pernilla. Så ivrig, så ivrig. :o) Känns kanon för matte och husse att Buzter blir så glad av att få komma tillbaka till sitt gamla dagis. Jag är säkder på att även Torrox kommer att trivas lika bra som Buzter gör på detta nygamla dagis. Enda nackdelen är för mig, som nu får mycket längre att pendla då dagiset ligger 1,5 mil söder om stan medan jobbet ligger 2,5 mil norr om stan... Så det kommer bli en hel del körande och långa dagar, men det är det väl värt när man känner att hundarna har det bra och trivs. Vi får väl helt enkelt flytta närmare dagiset! :o)

I helgen väntar efterlängtat besök från Falkenberg, eller ja Varberg som det ju faktiskt är nuförtiden. :o) Kul ska det bli!
/Matten.

Måndag, 26/3 - Snuzer-promenad i solens tecken
Igår packade vi in hela flocken med matsäck både till fyrfotingar och tvåfotningar i bilen och åkte hela vägen till stora staden Stockholm. Snuzer-promenad och trimning stod på programmet. :o) När vi steg upp på morgonkvisten (kom till och med ihåg att ställa om klockan till sommartid, även om vi glömda att ställa den på ringning...) såg det ut som det skulle bli en riktigt trist och ev regnig dag. Dimman låg tät, det var bara någon plusgrad ute och solen såg inte ut att ha någon chans att bryta igenom det tunga molntäcket... men, men. Det var bara att dra på längkallingar och extra varm tröja! :o) Givetvis körde vi fel i stora staden Stockholm, det har snarare blivit regel än undantag när vi är på tur där uppe... men som "vanligt" hamnade vi utan att veta hur vi lyckats på rätt väg - i det här fallet just Flatenvägen, som enligt vägbeskrivningen skulle leda till Flatensjön. Hela 20 minuter hade vi till godo när vi parkerat bilen. Hehehheeee! Kanske ska kalla det skicklighet istället för felkörning som gick hem? :o)

Många snuzrar med mattar och hussar hade samlats (bl a Buzters brorsa Chottans Run The Show - Totte) och molnen som trängdes beslöt sig för att bege sig till andra breddgrader och släppte därmed fram solen från en nu klarblå himmel. Liten Torrox lyckades irra bort sig bland alla snuzrar och deras tvåbentingar och blev såååå överlycklig när hussen lyckades lokalisera honom - längst fram - att han knappt vek en tum från hussen resterande delen av promenaden.

Buzter däremot var mer eller mindre en plåga... han satt i ändan på Yvonne och Odds Dina så fort han fick en chans. Löpte hon? Icke sa Nicke! Allt gjorde hon för att bli av med Buzters uppvaktande nuna. Gav han sig? Inte Buzter inte. Betedde sig PRECIS som han gör med pappas Thea. Löpa eller inte - Oh, så gott de luktar! Tokpelle. Tillslut fick flicktokig snuzer vara kopplad, och vad gjorde han väl då? Drog som den tok han är - hela tiden. Stackars hussen som fick en armförlängning han inte eftersträvat.

I övrigt blev det en härlig vårpromenad som bjöd på en och annan utmaning i backväg för matten och hennes klena ben... men med mycket assistans så lyckades även matten genta sig upp för den "tyngsta" backen och ta sig till fika platsen. Pust! :o) Och väl värt var det, för det bjöds på en underbar utsikt över sjön och solen värmde skönt och alldeles vindstilla var det. Inte fel att få stoppa lite i magen heller! :o)

Efter promenaden bar det av hem till Yvonne och Odd där Torrox skulle få sig en välbehövlig omgång på trimborden. Oerhört skönt att sitta ute på altanen med solen värmande och ett glas välkyld - julmust! :o) Gott var det! Buzter fick även se sig besegrad av Dina, som barrikarierade sig på en av stolarna där hon sen snusade sött efter ett gott dagsverk. Men... snart fick han något eller ska jag skriva någon ny att tänka på... Ebba i höglöp kom på besök, då hon snart ska paras med en redan tilltänkt friare - ett beslut som Buzter mycket bestämt tyckte skulle omprövas på stört, om så möjligt... Oj, oj, oj! Så gott hon luktade och trottt eller ej, men denna urtjusiga snuzer-flicka var inte helt avig mot stackars Buzter... nejdå, lite intressant var han allt. I famnen hos maten fick han då sitta.... behöver jag skriva at det inte var populärt? Han både pep, gurglade, skrek och var alldeles utomsig ... inte blev det bättre när Ebba gärna tog en lov fram till Buzter och matten och där viftade lite extra glatt på svansen och baken... (förstår inte vad det skulle vara för fel att få lite svart och silver schnauzrar! Jag skulle bli en toppen-pappa! JAG LOVAR. red Buzter). Ja, jösses... Det blev en intensiv dag för vår egen friare i silverfrack! :o)?! Han sov dock gott i bilen på vägen hem... Torrox var även han helt utslagen och så fort han kom innanför dörren här hemma, gick han raka vägen in i sovrummet och la sig till rätta i sin säng. Så trött! :o)

Behöver jag förresten skriva att Torrox nu ser ut som den fantastiskt fina snuzer han faktiskt är? :o) Yvonne är så duktig på att trimma! Öronen fick vi också hjälp med att tejpa, så nu hoppas vi på att reaplanen till öron lägger sig fint om några veckor. En annan glädjande nyhet är att Torroxs överbett nu är historia! Vi har varit tveksamma till hur hans bett skulle utvecklas, han har sett ut som hej kom och hjälp mig i munnen under tandlossningen. Men nu - nu är tänderna på plats och han ser så fin ut! = Det blir utställning för denne lille prins! :o)

Oj, oj... nu har jag skrivit alldeles för länge och väl, så nu rundar vi av. :o)
/Matten vid rodret - utan träningsvärk!
Ps. Tack till alla som känner sig träffade för vägassistansen under promenaden! :o)

Bilder från promenaden

Samling på parkeringen


Stundom fick fina Dina åka snålskjuts hos matte, vem tror ni då gick och suktade nedanför?


Torrox försöker stjäla en kyss...


Då var det dags att trimma trollungen!


Och så här fin blev han! :o)

Lördag, 24/3 - Torrox 6 månader!
Tiden har bara rusat i väg och idag blir vår egen pussgurka hela 6 månader! GRATTIS säger vi till valparna i D-kullen! :o) Tyvärr blir det inte mer skrivet än så här idag, eftersom vi ska ut och träna lite inkallning med hundarna nu och sen ska vi ut och äta på restaurang - gott! Imorgon bär det av till Huvudstaden där vi ska vara med på sspk-promenaden och sen ska Yvonne sätta fingrarna i Torroxs päls (Liten Torris ser ju ut som ett Troll...!). Kan även avslöja att hela två nya fotosidor i Galleriet är påväg att se webbens ljus... Tills dess får ni hålla tillgodo med bilderna som följer nedan!

På återskrivande!
/Matten.

Lite bilder bjuder vi givetvis på!