Tisdag1/5 - Uställningsdebut!
Så var den då avklarad - Torroxs debut i utställningsvärlden. :o) Och vi är sååå nöjda med hans insats - husses med för den delen! Vi kom på plats lite efter nio, och Buzter och Torrox tyckte att det var fasligt mycket vovvar och dofter på en och samma gång så det vart en del skällande de första minutrarna. Men efter en stunds insupande av atmosfären lugnade de sig snart. Bedömningen tog plats i två olika ringar och då vi hade startnummer 122, så blev det en del väntande innan det var dags. Ganska skönt dock eftersom Torrox fick chans att lugna sig och undersöka omgivningarna innan det skulle bli hans tur. Vi hade inga som helst förväntningar på dagen, då Torrox aldrig varit på utställning förut och han dessutom var helt otrimmad, vi såg det helt enkelt som en bra träning för både honom och oss. :o) Tillslut blev det dock Torrox's och hussens tur att träda in i ringen. Först skulle det hälsas på domaren och visas tänder - inga som helst problem för pussgurkan som tog domaren med storm! Sen fick Torrox och husse visa på färdigheterna i trav, Torrox var först lite hoppig eftersom hussen höll en godis i näven (vilket även domaren påpekade störde Torrox mer än vad det hjälpte) men sen gick det bra när hussen mest använde rösten och stack ner någon liten bit som belöning. :o) Domaren var väldigt bra eftersom hon tog sig tid för varje ekipage och gav tips till föraren av hunden - bra för oss som är lite mer oerfarna! Domaren tyckte mycket bra om Torrox som fick följande omdöme:

"Mkt lovande valp. Bra huvud, utmärkt hals och rygg. För åldern mkt bra bröstkorg, utm vinklad runt om. Rör sig med ett bra steg." Domare, Ursula Nielsen.

Resultatet blev mycket oväntat en 1:a med HP och BIR! :o) Och det otrimmad! I och för sig enda valpen i sin klass - men likaväl vår BIR-valp!! Två fina rosetter fick han stoltsera med! Och en matte och husse som var sååå glada! Massor av beröm fick han givetvis och lite extra godis... :o) Efter detta väntade BIS-valp finalen... Tanken var inte att vi skulle vara kvar hela dagen på utställningen, men eftersom Torrox inte fick gå med någon annan valp i sin klass, så kände vi att det skulle bli en bra träning för honom därför väntade vi kvar. Och vänta fick vi verkligen göra! Inte förrän efter kl. 15.00 kom de igång med BIS finalerna. Vi passade dock på att köpa lite mat, hundarna fick se sig omkring och vila lite och sen var det alltså dags för BIS-valp final. Hussen och Torrox skötte sig alldeles utmärkt i ringen och slutade på en delad 6:e plats (=oplacerade) och fick värdecheckar på hundmat och värmeljus att lägga till prishyllan. :o)

Vi kan kort och gott inte vara mer nöjda med Torrox's utställningsdebut! Nu väntar dvärgschnauzercupen till helgen och sen blir det troligen en officiell debut på hemmaplan (på Himpa) 9 juni.
STORT grattis säger vi även till New Era's Dreamcatcher - Tin-Tin - som har blev BIS-valp i helgen! Vad duktiga ni är - och så snygg du är Tin-Tin!
/Matten. :o)

Bilder från dagen!

Buzter håller koll på omgivningen.


Troll-unge!


BIR...


... och BIM i S/S.


Torrox förbereder sig inför debuten...


Träning med husse innan start - ser att husse har näven i påsen! :o)


Inte den bästa bilden kanske - men nog är han snygg vår Torrox både som trimmad och otrimmad! :o)


Torrox tar domaren med storm! = pussas i massor. Som tur var uppskattade domaren Torrox's öppenhet. :o)


Utställning eller inte - det gäller att ha koll på flocken, och där står hon ju lydigt min matte.


Lite hopp och skutt...


innan man förstår att det är trava som är önskvärt.


BIR-valp och HP - Hipp hurra! :o)


Lite, liten dvärgtax - så söt!


En som kan konsten att stajla för fotografen...


och så har vi charmtroll nummer 1 - suck!


Dags för BIS-valp final!


Se så fint man kan gå trots närheten till de andra valparna. :o)


Stolt snuzer?


Hm... så mycket ståhej för så lite - går ju inte ens att äta.


Efter utställningen tog vi en tur till Himpa där Buzter och Torrox fick rejsa en stund innan hemgång - alltid lika populärt!