Onsdag, 9/7 - Jag är Kung!

Inte för att vara mallig eller så, men nu är ordningen återställd här i vår lya. Jag har fått så mycket skit genom åren för att jag är gapig, drar i kopplet, inte lyssnar och är allmänt jobbig. Vi pratar alltså om Matte och Husses beskrivning av mitt beteende utomhus. Inomhus är jag helt klanderfri på alla områden och fortfarande Husses bästa lilla knähund. (Säg inget till Torrox!)

I alla fall har jag fått höra enda sen Torrox kom in i våra liv att han är mycket duktigare, mer lyhörd, drar inte i kopplet, skäller inte på andra hundar, är inte rädd för någonting osv osv. Jag är SÅ trött på detta tjat. Så till den grad att jag under längre tid har tränat hårt på att bättra mig. Inte fasen ska en sketen liten peppar/salt-snuzer få vara herre på täppan. All makt åt svart/silver-snuzrarna!

Efter en träningsperiod på en månad eller så kan vi se mycket bra resultat. Torrox och jag var ute på var sin promenad med Husse för att avgöra om kronan. Jag kan:

  1. Gå fint i kopplet utan att dra det minsta, och tittar på husse varenda gång vi stannar. Att sticka iväg utan tillåtelse är otänkbart för en så duktig liten kille som jag!
  2. Se andra hundar utan att skälla (nästan!). Ibland blir det lite för mycket, så det kommer ett och annat ljud bara så där. Jag vet inte riktigt varifrån det kommer. Det är inte mitt fel - jag lovar! (Frasse är undantagen från regeln - bara så att det är sagt.)
  3. Sitta still och vänta medans Husse pratar med folk han träffar på promenaden. Jag klagar bara lite om samtalet blir för långtråkigt.

Och du undrar kanske hur Torrox står sig med avseende på punkterna ovan. Det ska jag säga; han drar i kopplet, skäller på andra hundar (inte så mycket mer än jag, men det är lite mer i alla fall) och han gnäller och gnyr mer än vad jag gör. Men så är han ju bara barnet. Jag är däremot en vuxen kille som tar mitt ansvar som husets okrönade promenadkung. Så det så!

Man får väl drömma lite...

 

/Buzter

<-- Tillbaka till memoarer