Tisdag, 29/1 - Keramik kurs 2008...
... tog sin början igårkväll. :o) Väldigt kul och inte riktigt så enkelt som vi kanske föreställt oss... Sist jag hade med lera att göra var när jag gick i 6:e klass = några år sedan. Då gjorde vi både skålar och babyskor och koppar och allt möjligt - och vad jag kom ihåg så var det minsann inte så vanskligt heller. Minnet kan bedra en... skulle göra en te-kopp igår tänkte jag. Ganska snart förstod jag att det blir ingen kopp... kanske en vas? Njae... inte det heller... så Jostein döpte mitt alster till Te-vals. Och det säger egentligen allt. :o) Jostein själv - som ju är lite mer konstnärligt lagd än vad jag själv är - fick till en fin OCH jämn skål och tre små te-lägga-påse skålar. :o)

Det ska hur som helst bli spännande att se hur våra "konst"verk kommer se ut när vi har gått alla sju gånger... mest ser jag framemot att få prova på att dreja! Det ser fasligt roligt ut och när kursledaren visade hur man gör en skål med hjälp av drejskivan så var det nästan så man häpnade. Såg så enkelt ut och resultatet blev kanon! Inte alls som min mini-godis skål... :o) Få se om vi tar nån bild på spektaklet om tillfälle finns...

I övrigt önskar vi att det fina vädret kunde komma åter... är så fasligt trött på den gråmulna himmeln som ständigt hänger över oss med hot om regn... och sen den envisa vinden - suck! Sol och vindstilla tack!! Det är allt jag vill ha... sol... vår... värme... sommar... Men jag antar att det dröjer ännu ett tag.
/Matten.
Ps. I december månad hade Norrköping 7 soltimmar - på hela månaden. :o( och då var ju inte direkt november heller någon solig företeelse... suck - igen.


Minnen från en svunnen tid...

Måndag, 28/1 - Torrox' comeback! ;o)
Igår gjorde Torrox comeback i utsällningsringen, efter "fiaskot" på Stora Stockholm. Vi undrade nog båda om showen från Stockholm skulle ha lämnat något spår - att han skulle tycka att det var läskigt med alla domare nu. Men icke sa nicke! Torrox skötte sig exemplariskt, han stod snyggt, gick snyggt, lät sig både mätas och bli klämd på av domaren som tyckte att han var en trevlig krabat! Uppförandet på Stora Stockholm var med andra ord som bortblåst. :o) Efter en fight med en mycket söt p/s tik blev så resultatet att Torrox blev BIR och fick HP! Torrox verkade i det stora hela vara på väldigt gott humör han pratade och busade, och blev öööverlycklig när det visade sig att valpmatte Yvonne var där! Puss, puss, puss och lite ylande av glädje. :o)

Efter Torrox uppvisning i ringen blev det efter en stunds väntan innan det var Buzters tur att äntra ringen. Gick kanon! Det enda han tyckte var liiite läskigt var när domaren skulle mäta honom, han vek undan en aning men gick sen med på att mätas. Domaren tyckte förresten att Buzter och Torrox var väldigt lika - samma hund men olika färg, kommenterade hon (och kritiken de fick är även väldigt lik). Buzter blev utan konkurrens även han BIR och fick HP!


Buzter med sin fina BIR-rosett.

Båda herrarna bus vidare till BIG-finalen! :o) Som tur var hade vi med oss en extra handler, så husse inte behövde ta två hundar i finalen - kunde bli lite kärvt... ;o) Mattens syster Anna ställde upp, vilket vi är sååå tacksamma för. Hade vi dock vetat vilken otroligt dålig planering som väntade så hade vi tackat för oss och åkt hem, men det visste vi ju inte så... ja, vi väntade kvar... och väntade... och väntade... och väntade ändå lite till. Ingen visste vart BIG-finalen skulle hållas eller när, det enda vi fick reda på var att man skulle slå ihop två ringar. Klockan 13 var alla ringar i stort sätt färdiga, så vi gick än en gång till informationen för att höra vart BIG-finalen skulle hållas och fick till svar någonstans vid den bortre väggen. OK, tänkte vi och gissade på att det blir någonstans i mitten av den bortre väggen och flyttade oss i den riktningen. Väntan fortsatte och klockan blev både 14 och 15 - men fortfarande ingen som visste något om något. När så barn med hund gick av stapeln just vid de båda ringar vi flyttat oss till, gick jag än en gång och frågade vart vi skulle vara. Fick då till svar att ring 1 och 2 var stället för oss och de höll även på att göra i ordning där nu. OK, tog vårt pick och pack och flyttade oss ännu en gång. Av någon anledning frågade jag en av funktionärerna som höll på att göra i ordning ringen om det var här finalen skulle hållas. Nej, säger han då. Här är uppsamlingsplatsen för grupperna, själva finalen ska vara i ring 3 och 4. Ja, om de inte ändrar igen, lägger han till. JAHA?! Bra att de har koll på läget... Väntan forsatte och vi får höra en röst i högtalaren som säger att det är många som undrar varför det inte händer något. Anledningen är, enligt rösten, att man inte har koll på listorna som talar om vilka hundar som gått vidare till BIG-finalerna.... Så om en stund så ska det var igång, menar rösten. Om en STUND. Hur lång tid är en stund?? Först runt 16-tiden var bedömningen igång med de valpar som gått vidare. Och när de grupperna var klara var det så äntligen Buzter och Torrox' tur igen. Torrox blev den första att bli uttagen i gruppen, medan domaren hade svårt att bestämma sig för om Buzter eller en dvärgpincherhane skulle få fullfölja - det blev tillslut pinchern. Domaren bad om ännu ett varv från de 5 hundar som var kvar och placerade dem en och en... så var det 2 hundar kvar - Torrox och en St bernard.... Matte och husse gav varandra en blick över ringen med blandade känslor, både fjärilar och en klump i magen... ville ju inte gärna vänta kvar på en BIS-final... Ännu ett varv att springa... och Torrox blev BIG-2!!!


Torrox med sin nya blåa rosett! :o)

SÅ GLADA, och så LÄTTADE! :o) Efter lite bus med Torrox för hans fantastiska insats packade vi snabbt ihop våra grejer och påbörjade resan hem igen - kl. var nu 17.30 - en VÄLDIGT lång dag med andra ord. Och hade vi gått vidare till BIS-finalen är jag inte säker på om vi varit hemma än... Skämt å sido - en jättebra utställning, med hela 649 hundar anmälda, mycket att titta på och frestas att köpa - men fruktansvärt dåligt organiserat i finalerna... Men, men. Både Buzter och Torrox skötte sig utmärkt och Torrox fick en jättefin BLÅ rosett - och en sån har vi inte sen tidigare! ;o)

Det var också väldigt kul att träffa Yvonne och få se två av Torrox halvsyskon från E-kullen. Behöver jag skriva att de båda var ursöta?? Inte nog med att de var söta - de var även coollugna! Även om det också var lite svårt att gå utan att hoppa och busa i ringen. :o)

Buzter och Torrox blev förresten fotade av en kvinna och hennes man, de var väldigt förtjusta i rasen och tyckte att de båda herrarna bus var sååå fina att hon ville ta en bild på dem och våra små. :o) Hon undrade även om vi hade uppfödning, och om vi skulle ha någon kull från Buzter och Torrox. :o) Men, nej - några sådana planer har vi inte! Men vi rekommenderade dem en bra uppfödare. :o)

I övrigt har här inte hänt något nytt... eller ja, det händer ju saker hela tiden, men inget spännande. Vi har firat jul och nyår, varit på himpa en hel del med hundarna -  ja, när vädret har tillåtit, varit i Norge och tittat på Disney on Ice, jag har varit med Malin och sett på Riverdance, om 2 veckor ska jag och Anna åka och titta på melodifestivaluttagningen i Scandinavium, på påsken blir det att åka och titta på VM i konståkning och sen fyller mormor 80 år! :o) Så det finns en hel del att se framemot! Och idag börjar kursen i keramik. :o)
/Matten.
Ps. Bilder finns i Galleriet - OBS! Många... Ds.