Onsdag, 31/1 - Ingen förbättring
Tyvärr har Buzter inte blivit bättre, torts att han igår fick dropp hos veterinären och Canikur. De första timmarna efter att han fick de två första Canikur-tabletterna så verkade det som om det var på rätt väg. Han var visserligen inte piggare men han behövde inte gå ut lika ofta. Vid 22-tiden igår gav vi honom den andra omgången av Canikur och sen gick vi och la oss. Vi hann inte mer än lägga oss tillrätta förrän vi hörde Buzter hulka sig i korgen och så kräktes han. Efter det försökte vi få i honom lite vatten och för första gången på flera dagar drack han, men ca 10 minuter senare var det dags att kräkas igen... gång på gång kräktes han och han fick även gå ut för att bajsa - som att sätta på en kran.. Givetvis blev vi väldigt oroliga för honom, men än värre blev det när han vid 4-tiden ännu en gång kräktes - denna gång var det även blod i det som kom upp. Panik, rädsla, tårar... Och försöka skärpa sig så att Buzter inte märkte av vår sinnesstämning - han hade det ju tufft nog ändå. 

Vi ringde till en jourhavande distriktsveterinär, som sa att det inte var annat att göra än att vänta tills de öppnade kliniken i Norsholm. Kul - ens älskade hund mår pyton och vi kan inte göra något. Inte många timmars sömn blev det under natten.

På morgonen åkte vi så in med Buzter, och nu visade det sig att han fått lite feber ca. 39 grader och det var även lite blod i avföringen. Veterinären kunde inte tala om vad det var för fel, men sa att de skulle sätta dropp, så han inte skulle bli mer uttorkad, och även ta blodprov och röntga honom. 

Även om vi förstod att vi skulle bli tvungna att lämna honom kvar, så kändes det hemskt. Inte blev det bättre när Buzter absolut inte ville följa med veterinären... Stackars lilla Tussen... Imorgon ska jag ringa till veterinären och då förhoppningsvis få höra att det går bra att hämta hem vår BuzBuzter.
/Matten.

Tisdag, 30/1 - Sjukling
Stackars Buzter mår inte bra. Det började med kräkningar natten till lördag och fortsatte med diarré under morgonen och dagen, sen blev det lite bättre på söndagen för att bli lika illa igen på natten till måndag. Buzter som i vanliga fall har en nästan outtröttlig energi var hängig och låg och sov nästan hela dagen, så idag ringde vi till veterinären eftersom han fortfarnade inte var bättre. Vi fick komma dit på en gång eftersom både de och vi var oroliga att han var uttorkad och kanske måste läggas in. När vi väl kom dit tog de tempen på honom och den visade ingen feber, så det var ju skönt, sen klämdes det och kändes på magen m.m. Efter lite dividerande hur de skulle göra kom vi fram till att han skulle få dropp på en gång och sen en omgång med Canikur och fasta för att lugna magen. Buzter skötte sig hur bra som helst fast droppet gjorde att det såg ut som om han fått en puckel i nacken och kliade och kändes obehagligt. Nu är det som sagt Canikur och fasta som gäller fram till imorgon då vi ska börja att ge lite, lite ris och sen öka på succesivt. Om fastan och Canikuren inte har gett någon förbättring till imorgon måste vi åka in med honom igen så att de får lägga in honom så att han inte blir mer uttorkad.

Det känns så konstigt när ens hund som är så pigg och busig och glad helt plötslig bara ligger och skakar och inte vill busa eller knappt gå ut. Buzter ska ju vara full av energi! :o) Med hjälp av droppet och Canikuren så kommer han säkert att vara piggare till imorgon.

Måste ju även nämna att Torrox har varit sååå duktig idag på morgonpromenaden! I vanliga fall när vi ser andra hundar brukar han ge ifrån sig ett par skall och på sistone har ett par skall även ibland blivit ganska många skall (dock långt ifrån den klass Buzter hade förr!). Hur som helst. När vi skulle ut idag på morgonen såg jag en tollare med husse komma gåendes från gångstigen där vi bor ut mot trottoaren där jag och Torrox gick. Jag valde att på en gång gå vidare till andra sidan gatan för att öka avståndet till den andra hunden. Så i samma ögonblick som både jag och Torrox fick se den andra hunden lockade jag med mig Torrox till andra sidan, pratade hela tiden med honom och berömde honom. Och Torrox sa inte ett ljud! :o) Mannen med hunden fick dessutom problem att få med sig sin hund och blev stående en lång stund några meter ihöjd med oss men på andra sidan gatan. Jag brydde mig inte alls om mannen och hans hund utan fortsatte att prata med Torrox, han fick sitta och så släppte jag ner några ostbitar en bit framför honom som han fick vänta på att få. Och trots att han av och till sneglade bort mot mannen och hunden så fortsatte han att vara tyst! :o) Givetvis fick han också gå fram och ta sina ostbitar från backen! Jag var SÅ stolt över honom! Duktiga, duktiga gubben!! :o) Han har också börjat förstå att världen inte går under om t ex husse går ut med Buzter och Torrox får stanna kvar med matte. Förr pep han och ylade av olycka. Vi har från dag ett jobbat mycket med att distrahera honom med hjälp av prat, godis och lek och de senaste dagarna har han tagit splittrandet av flocken med ro utan att vi har försökt att avleda honom. :o) Trägen vinner?

Håll nu tummar och tassar för att Buzters tarmar stabiliseras under dagen och kvällen! :o)
/Matten.

Fredag, 26/1 - Ditten och datten...
Så var då papprena ifyllda och postade! Vi har anmält Torrox till en första utställning! :o) Det är en inofficiell utställning som går av stapeln i Sollentuna Badmintonhall lördagen den 3 mars. Ska bli sååå roligt! Och bra träning för Torrox och matte och husse och Buzter och... ja! Spännande ska det bli i alla fall. :o)

I onsdags fyllde Torrox 4 månader - tänk vad tiden går fort! Man skulle ju kunna tycka att han kanske borde fått nåt litet en så viktig dag... men dagen till ära köpte matten ett nytt vintertäcke till - Buzter. :o) 


Och så här tyckte Buzter om sitt nya vintertäcke. Matte å andra sidan är väldigt nöjd med sitt köp!
Det är både vatten- och vindtätt och så värmer det gott kalla vinterdagar. :o)


Söker lite förståelse hos husse - det är synd om mig, det är synd om mig...


Torrox tycker inte alls synd om Buzter, och retas lite med honom vilket inte direkt uppskattas...

Vi har även varit en väldigt kort vända på Himpa i veckan. Det blev ett kort besök eftersom det blev alldeles för kallt för liten Torrox och han fick för första gången stifta bekantskap med snö"bollar" under tassarna. Oj så han pep! Väldigt obehagligt och då var det ändå väldigt små snöbollar. Han var förresten också en väldigt duktig snuzer som inte skällde mer än en gång på en förbi passerande vovve - en stor vovve! Vi tycker nämligen att han har blivit allt mer skällig på andra hundar (och lite annat) på sistone - kanske spökåldern? Men vid två tillfällen har han varit väldigt duktig = vi har utan problem kunnat avleda hans uppmärksamhet med hjälp av godis. Hoppas att det håller i sig! :o)


Matte övar inkallning och vovvarna kommer som skjutna ur en kanon! :o)


Lite buz i snön.


Och lite söka godis.

Igår fick vi storfrämmat - mattens far och syster kom på besök, något Torrox tyckte var sååå roligt. Det innebar ju två extra personer att pussa på... :o) Han kom bra överrens med min pappa (något som tog Buzter ca 2 år och 3 månader...) och ville gosas och pussas och sitta i knät och mysa. Mycket trevligt var det, dessutom böjd vi på smaskig lasagne. Lite senare blev det även lite spel, Ticket to Ride Europe heter det och är ett ganska kul spel om man gillar lite strategi och uppdrag. :o)

Lite fler bilder bjuder vi på från veckan som gått!


Får man verkligen vara så här sockersöt?


Torrox viskar hemligheter till Buzter... :o)


Hallå där matte, kan du inte lägga ifrån dig kameran så vi får pussas lite istället!


Världens finaste Buzter.


Vaddå - jag tigger inte...


Torrox kan snart också "sitta fint" :o) 


Vankas det godis måntro? :o)


Man blir lätt ett snömonster om nosen när matte envisas med att slänga godisen i snön...

/Matten.

Måndag, 22/1 - Förvandlingen
Nu är vi hemkomna från Torrox's uppfödare Yvonne. Det har kammats, ryckts, rakats, klippts och mycket mycket mer - och vilket resultat! Yvonne är kanonduktig, och Torrox var duktig han med även om han kunde protestera å det bestämdaste... :o) Efter ett tags trimmande så var förvandlingen ett faktum - lille trasselsudden var ett minne blott och framför oss ståtade en tvättäkta snuzer. Och en så fin snuzer han är! Jösses amalia, matte kan knappt slita blicken från honom... :o) Han ser så vuxen ut! Buzter, som också var med, var mycket bekymmrad för Torrox välbefinnande och vek inte många minuter från hans sida... Gullgubben!

Vi passade även på att mäta de båda herrarna och kan konstatera att Torrox är 32cm hög vid 4 månaders ålder, vilket bådar gott växtmässigt (slutar det vid 36 tro?). Buzter är hela centimetern högre än vad vi trott nämligen just 36 cm. :o) 

När vi kom hem igen var vi tvungna att ta lite fler bilder på honom, tyvärr blev 95% av dem oskarpa... men det kommer väl fler tillfällen. Under tiden får ni hålla till godo med följande bilder!


Innan avfärd var det buz av snuzerklass som stod på programmet.


Vaddå? Borsta skägget? Behövs väl inte...?


Torrox någon dag före dagen D


Torrox nytrimmad och såååå fin!


Huvudstudie på Torrox 4 månader

Så till lite andra nyheter. Tandlossningen har kommit igång på allvar nu. Vi märkte härom dagen att framtänderna både upp och ner satt väldigt löst. Och idag när vi kollade bettet hos Yvonne fick vi se att den första tanden har lossnat och ny är på väg. :o) Dessutom börjar liten snuzer lyfta på benet allt oftare när det ska kissas - börjar bli STOR snuzer!

Slut för idag!
/Matten.

Söndag, 21/1 - Snön kom och försvann
Igår kom snön över Norrköping, men knappt hade den hunnit lägga sig med sina knappa 5 cm innan regnet tog vid och det blev slask av allt det vita. Men en gång hann vi ut med Torrox så han fick sätta tassarna i snön. Lite konfunderad först var han vid porten men sen var det ett himla skuttande, frustand och busande i snön. Väldigt roligt var det med de små snöbollarna som rullade från skorna - de kunde man ju fånga! :o) Tyvärr var det mörkt ute så inte en bild blev tatt. Men vem vet? Kanske kommer vi få snö en gång till innan det är dags för vår och gröna träd? Vi får väl se!

Om det är någon som undrar vart vi hållit hus den senaste månaden så kan jag säga att det har varit fullt upp med allt från jul och nyår till besök från när och fjärran. :o) Dessutom är det inte lätt att sitta och pilla med sidan när man har en sambo som lägger beslag på datorn... nu jobbar han ju med den, så jag antar att det får går före? Nog om det! :o)

Just nu ligger två lyckligt lottade snuzrar inne i köket och smaskar på varsitt smarrigt märgben. Lite belöning för att de har varit två tålmodiga snuzrar uppe på trimbordet den senaste tiden... Det är ju ett evigt plockande och fixande! Men oj så fina de blir! Imorgon ska Torrox dessutom förvandlas från trassel till en tvättäkta snuzer. :o) Det ser vi verkligen framemot! Ja, kanske inte han - men matte och husse. Det är ju en hel förvandling det här med första trimningen... Tanken var att förvandlingen skulle skett redan förra söndagen, då skulle vi dessutom ha liten valppromenad med Torrox syskon men som de flesta vet kom Per på besök och våra planer grusades. Men nu ska det alltså bli av. :o)


Torrox poserar efter trimningen...


Märgben till tålmodiga snuzrar!


Smaskens, tycker Torrox...


... och Buzter.

Slut för idag!
/Matten.