I torsdags passade jag och hundarna på att utnyttja det faktum att jag nu är arbetssökande och är "ledig" på dagarna (tanken är ju att man ska söka jobb på heltid, men idag skolkade vi - kollade i och för sig på ams.se om det fanns några jobb så det får väl räknas antar jag!) och tog därför bilen ner till Gryt för att hälsa på lille far och hans vilddjur. En helt strålande dag fick vi, ja det var till och med vindstilla! :o) Matten passade på att fota lite i omgivningarna och givetvis blev det även en hel drös med kort på hundarna... märkligt som det kan bli. ;o) Det var jättekul att få träffa pappas nyförvärv taxen Acki igen - en helt underbar liten tjej som står med tassarna stadigt på marken (ja, när hon inte studsar som en boll för att man ska gosa med henne), hon är helt orädd och väldigt framåt alldeles, alldeles underbar. :o) Söt som socker också. Sen är hon ju en tax... och när husse kallar är det inte alltid som man skyndar allt vad man kan... "Vänta... jag ska bara..." och så går hon och snosar på något i ett lååångsamt tempo "jag kommer husse - snart" eller så sitter hon och tittar fundersamt - "jag hör att han säger något, men jag kan bara inte förstå vad han vill"... ;o) Man bara måste älska en tax' egenheter!

Måste väl tillägga att båda herrerna bus blev fullständigt upp över öronen förälskade i den undersköna och blott 4,5 månader gamla Acki, ja kärlek vid första ögonkastet kan man lugnt säga. Torrox som är en trevlig och charmerande ung herre passade även på att lämna sitt alldeles egna visitkort mitt i ansiktet på en måttligt road Acki. Ja, han pinkade på henne. Nedrans odjur. Buzter var inte mycket bättre han, nä, jag blev så trött på honom när han höll på å jucka både på Acki och i LUFTEN att han fick lugna sina spirande hormoner i bilen. Då gick det fakiskt bättre mellan Torrox och Acki, det busades hejvilt på gräsmattan och Torrox fick sig allt några tjuvnyp när hon attackerade från alla håll och kanter! Såg himla kul ut när Torrox fullt upptagen med en särskilt intressant fläck i gräsmattan inte uppfattade Acki, som tog sats och sprang med all kraft rätt i ändan på honom - Matte, hjälp!! ;o)

När pappa höll på att fixa middagen fick givetvis även Buzter komma med in och då minsann funkade det bra att bara leka med liten Acki, ja, de till och med låg i samma korg ett tag. Young love... ;o) Över till bilder från dagen!

 


En helt fantastiskt strålande höstdag! Här vid Valdermarsviken, nere i Gryt.


Passade på att rasta hundarna lite innan ankomst.


Matte ropar - Buzter kommer som skjuten ur en kanon! Inga taxgener här inte. ;o)


Torrox har lätt att försvinna i diverse miljöer...


Hälsar lite på Regina som sitter på altanen, efter en förmiddag av jakt!


Fina Regina! Ingen bra bild dock...


Sötnosen Acki funderar på vad hon ska hitta på härnäst...


Attack!!


Inte nu matte... ser du inte att jag är upptagen?


Världens sötaste Buzter-tuss. :o)


Acki, 4,5månad


Regina och Acki brukar dela korg, eller rättare sagt där Regina ligger där vill Acki också ligga. Gärna PÅ Regina.
En Regina som är sååå snäll så hon inte säger ifrån vad Acki än hittar på...


Torrox pockar på uppmärksamhet, vill ju att matte ska gosa med honom.


Vem behöver flickor när det finns en BOLL?!
"Säg Varsågod då matte... snälla..."


Linslus? Vem? JAG??


Tre hjortar såg vi på ett fält på hemvägen, var ju tvungen att stanna och försöka fånga dem på bild...


Men, ja resultatet blev inte det bästa som synes. :o)?!

Tillbaka