Söndag, 17/12 - Stora Stockholm
Hm... vart ska jag börja? Vi börjar väl med Torrox prestationer i ringen. Eller prestation kanske jag ska säga? In i ringen bar det. Lite stirrig och stressad, ville inte riktigt ställa upp sig till en början men det gick bra till sist. 11 junior-hanar i ringen, lite laddat och nervöst hos flera ekipage tror jag. Domaren kom med sitt dömande öga och gick fram till var och en av hundarna - så även till Torrox som svarade med att morra!!! Ja, ja. Inget mer med det. Förvånad var ju både husse och matte men, men. Efter följde en lååång väntan medan domaren gjorde sig en uppfattning av var individ. Gjorde i och för sig inte så mycket för Torrox hann lugna sig inför hans tur. Husse sa i efterhand att han tyckte att det kändes kanon inför den individuella bedömning och tänkte att det här kommer gå jättebra! Så vart det då Torrox tur och upp på bordet bar det och han ställde upp sig fint där på bordet. Så kom domaren fram... och herr älskar allt och alla och puss, puss, puss på Dig och Dig och Dig... han morrade och han skällde och han bokstavligen vägrade stå på bordet. Tryckte sig mot hussen för att komma undan domaren, som påpekade för husse att det här går ju inte så bra... Nä... det kan man ju säga. Husse försökte så gott han kunde, men varken godis, pepp, "tydlighet" - inget funkade. Torrox vägrade. Efter många om och men lugnade han sig något, och då tog domaren upp mätstickan som låg på bordet och då var Torrox lika förtvivlad igen (han har mäts förut utan problem). Att mäta honom gick bara inte. När han så fick komma ner från bordet och bort från domaren så gick det bra igen. Travade fint med hussen ett varv (slarvade dock lite baktill med små skutt...) och ställde upp sig framför domarbordet. Han fick också en bedömning - en riktigt dålig sådan och en tvåa. Målet var ju att han skulle visa sig från sin bästa sida och inte låta mängden hundar stressa upp honom, kanske skulle lagt till charma domaren... Varken jag eller Jostein förstår vad som flög i honom. Jättemärkligt. Just eftersom han är så öppen mot alla - älskar när nån kommer fram och tidigare domare har han ju nästan kastat sig över med små glädjeyttrningar, pussat dem bara han fått chansen... men nej, denna dam var det tydligen något väldigt skumt med. Önskar man kunde fått krypa in i huvudet på honom för att få reda på vad det var... Hade någon sagt i förväg att Torrox kommer vägra låta domaren kom i närheten av honom och morra och skälla på henne i förskräckelse, så hade jag skrattat och skakat på huvudet. Det finns bara inte. Men tydligen gör det det. Förvånande, och mycket märkligt - som sagt.

Brorsan TinTin, New Era's Dreamcatcher, gick det bättre för han klarade mätningen fint, och fick en 1:a med sig i bagaget. De båda systrarna New Era's Dreamgirl, Lill-Ebba, och Vicky, New Era's Dreamvictory, klarade sig dessto bättre. Båda fick varsin 1:a och Lill-Ebba gick och blev bästa junior-tik!!! Fick därmed titeln Nordisk Juniorvinnare 2007, och är kvalificerad till Cruft nästa år! Jätte kul!!! Vicky blev bästa junior-tik reserv - kanoners! Stort GRATTIS till Yvonne och hennes fin, fina töser säger vi!

Det var också trevligt att få spana in Torrox' pappa, Myltans Zuki Yaki, i ringen. :o) Det var förövrigt ca. 70 p/s anmälda - så det fanns gott om ögongodis att vila ögonen på, skadade ju heller inte att det kryllade av urtjusiga s/s snuzrar. :o)

Stora Stockholm i sig, var dock inget för varken mig eller Jostein (och uppenbarligen inte för Torrox heller). Alldeles för stort, och jag som avskyr stora folksamlingar borde ju anat omfånget här... Ju större äventyr, ju större ego verkar folk få. Här kommer JAG - håll dig undan. När t ex Torrox och Jostein gick igenom veterinär-kollen, stod jag och väntade vid en pelare i närheten. Ser jag en herre med sin STORA hund, en hund som han inte hade koll på. Fram kommer så hunden och hoppar rätt upp på mig, varpå jag bestämt föser ner hunden och säger "Ner med dig." Husse blev genast tvär och säger argt: "Stå inte där då!". Va?! Ber man inte om ursäkt när ens hund hoppar upp på en främmande människa, åtminstone säger man väl åt hunden?!?! Hade nån av mina gjort så hade jag sagt åt dem och bett om ursäkt. Men nejdå STÅ INTE DÄR DÅ. Idiot. Håll koll på din hund, sa jag tillbaka till gubben. Att gå runt bland alla försäljare var tyvärr heller ingen hit. Folk överallt, och all hyfs som bortblåst på de flesta. Men, men - det kanske är charmen med det hela? :o)?!

Buzter spenderade som bekant sin söndag med födelsedagsfirande hos moster Anna och hennes pojkvän Mikael i Oxelösund. Han hade det sååå bra! Fick t.o.m oxfilé att smaska på - det är inte illa. Sen var det en massa bus och långa promenader på programmet. :o) Trots festligheterna och myset hos Anna och Mikael blev han lika själaglad som alltid när matte och husse gjorde entré. :o) Torrox var dock inte glad när han träffade Buzter. Han brukar morra på honom när de varit ifrån varandra ett tag, och igår var inget undantag.

Nog om det. I dag är vi lite oroliga för Torrox. För första gången någonsin har han inte ätit upp sin mat. Inget ovanligt för de flesta kanske, men Torrox är ett matvrak som dyker ner i skålen och sveper innehållet i ett huj! Inte idag. Idag fick t o m Buzter äta upp resterna - DET har ALDRIG hänt förr. Kanske beror på trötthet? Det var ju en lååång dag igår. Vi har ett extra öga på honom i alla fall. 
/Matten.
Ps. Bilder finns i
Galleriet!


Torrox på bordet - lugnet innan stormen...

Lördag, 15/12 - Dan före dan...
Stamtavla, startnummer, nål, utställningskoppel, leksak, godis, skål m.m. - allt är nedpackat och klart. Gäller och vara steget före när man ska upp i ottan - ja INNAN ottan. Huvudet lär kanske inte vara helt med och någon tid att jamsa runt en massa har vi inte räknat med. Nä. 04.30 ringer klockan och då ska vi upp. Torrox ska rastas, sen blir det bad av tassar och skägg och därefter en mysig föning. Äta frukost och sen iväg. Så är det tänkt. 06.00 siktar vi på att starta bilen, då bör vi vara på plats lite innnan 08.00. Håll en tumme eller två för att allt klaffar och att vi slipper några oförberedda överraskningar - och att vi får parkeringsplats!! :o) Ska påminna mig själv om att ladda batterierna till kameran när jag är färdig framför datorn. Ska nog lägga in en påminnelse i mobilen också så jag kommer ihåg att ta den med imorgon... känner ju mig själv liksom. 

Hur som helst. Vi är laddade och är redo att bli årets hund... Ja, just det. :o) Nejdå, målet är att Torrox ska visa sig från sin bästa sida och inte låta mängden hundar runt omkring stressa upp honom. Kommer säkert blir lite upphetsat i början när vi kommer, det brukar det ju vara - så mycket nytt och såååå mycket dofter! Men sen brukar han stilla sig. Nu ska vi dock in i ringen ganska så omedelbums, om vi förstått det hela rätt så det blir inte så mycket tid att varva ner. Men det ska säkert gå bra. :o) Ska bli himla kul i vilket fall! Ska försöka hitta några riktigt bra julklappar till busfröna också.... och kanske lite andra bra-å-ha-grejer... :o)

I övrigt har vi spenderat delar av dagen i Oxelösund hos moster Annas pojkvän. Där fick vi minsann utomordentligt smaskig blåbärstårta - den godaste blåbärstårta jag har ätit i varje fall. Slurp! Moster Anna fyller nämligen år imorgon, och vad passar väl bättre då än att få spendera dagen tillsammans med världens underbaraste buzesnuzer - Buzter? Han har vi nämligen lämnat kvar, eftersom oanmälda hundar inte får följa med in på området... Det kan nämligen vara så att jag i alla villevalla som va när det begav sig glömde bort att anmäla Buzter... skäms. jupp, det gör jag också. 

Nog om det. Borde väl ta och krypa till kojs snart... Husse är ute och svirar med träningen, avslutning förstår Ni, så jag antar att det blir jag som kör... Zzzzz....
/Matten.

Onsdag, 12/12 - Bla, bla, bla...
Får väl som vanligt bekräfta att - ja, vi lever. :o) Mer än så är det inte. Som arbetssökande sniglar sig dagarna fram och rimligtvis borde undertecknad ha massor av tid att fixa och trixa med sidan här på nätet - byta ut höst layouten t ex, skriva massa inlägg m.m. Men så har det ju inte riktigt blivit. När inspiration flugit sin kos finns inte så mycket annat att göra än att dega. ;o) Har därför inget intressant att komma med. I går var vi dock hos Yvonne och Odd och fick Torrox utställningstrimmad - tro nu inte att jag har varit framme med kameran och fotat snyggingen. Nejdå. Vi fick även träffa alla härliga snuzrar inklusive världens sötaste fröken F(ina) endast 7,5 veckor gammal. Ja, givetvis föll jag som en fura... Men nejdå TROTS att kameran faktiskt va med så nope inga bilder på sockertoppen... skämmas? Tja.... jag, vet inte det.

Efter avklarad trimning passade Yvonne på att mäta Torrox - han är ju något åt det högre hållet... och det ska ju mätas på Stora Stockholm... Enligt mätstickan så är vår kille 37 cm vilket innebär att han är 1 cm för hög... får la hoppas på att domaren trycker till ordentligt och att Torrox svankar allt vad han kan! ;o) Roligt ska det hur som helst bli TROTS att vi kommit fram till att väckarklockan måste ställas på 04.30 för att vi ska hinna fram i tid... 04.30 - DET är tidigt. Men, men - vad gör man inte? :o) Ska bli jättekul att få träffa några av Torrox' syskon också, det är hela fyra stycken från D-kullen som kommer ställas. Kul!!

Nä... ska väl inte tjata hål i huvudet på den stackare som noterat att det är en uppdatering här på sidan. På återskrivande - förr eller senare.
/Matten.
Ps. Det finns fullt med bilder i
Galleriet!


Det degas.