Fredag 17/8 - Ingen utställning för Torrox
I söndags var vi hos Torrox's uppfödare Yvonne och hon fick med sina magiska fingrar fason på både Torrox och hans överbevuxna päls. :o) Saga, som är Torrox's mamma, var också hos Yvonne och man kunde ju hoppats på ett kärt återseende mellan de två - men icke sa nicke! Saga var föga imponerad av sin son. Och sonen tyckte att hennes tillsägelser var så skarpa och obehagliga att han till och med sökte stöd hos hussen - upp i famnen ville han, bort från sin stränga mamma. Men kan inte klandra henne, inte ville väl hon kännas vid en så otrimmad och lurvig buse? Det är ju i och för sig inte Torrox's eget fel att han såg ut som sju svåra år... fy skäms på matte och husse! Roligt var det dock att se små likheter mellan mor och son. Både kommer de fram och lägger sitt huvud i knät och tittar på en med härligt bruna ögon som bara vill att man ska gosa, gosa, gosa! Båda krafsar på en med tassom om man skulle sluta med gosandet. Och så låter de likandant! Överhuvudtaget tycker jag att det är lika, särskilt de bruna ögonen - så milda och vänliga. :o)

I övrigt kan jag meddela att det blir någon utställning för Torrox på lördag. Efter lite överläggning med Yvonne, så har vi kommit fram till att Torrox's päls är i ett sådant skick att domare nog inte kommer att vara så mild i bedömningen. Det kommer ju ta några veckor innan det sträva kommer tillta, så vi avvaktar den officiella debuten och fortsätter träningen på två inofficiella nu i september. Då är även Buzter anmäld, sla bli roligt att se hur han kommer bete sig i ringen nu. Det var ju snart 2 år sedan han debuterade, såsom bara Buzter kan... ;o) Roligt ska det bli! Husse har dessutom fått för sig att vi ska skötta trimningen själva... gör vi ju till vardags, men finlir till en utställning... ja vi får se hur han kommer se ut när vi är färdiga med honom... håll tummar och tassar, är rädd att vi behöver det! ;o)
/Matten.

Måndag 13/8 - En tur till Himpa
Ikväll var vi en tur till Himpa med hundarna. Vi glömde tyvärr den "regntäta" picknick filten, men tog hundarnas blå fleecfilt från bilen istället, hjälpte dock föga mot den blöta backen. Så när vi beslöt oss för att packa ihop hade jag en stor blöt fläck i baken... hade nog sett ut som jag kissat på mig om det inte vore för att jag hade ett par ljusa byxor på mig... :o) Förutom att bara sitta och njuta av kvällsvärmen, så blev det också lite träning för doggsen. Fot, sitt, ligg och vänta kvar och inkallning. Buzter fick också träna på att gå mellan hussens ben - gick riktigt bra! :o)

Slut tjatat - här kommer bilder från kvällen. :o)

 
Söt buzunge aka Torrox


Vaddå, för nära?


Fot, blev till en början skutt, skutt för en ivrig och buzglad Buzter. :o)


Tråkigt matte! Är det inte min tur snart...?


Sitta kvar med störning...


Fokus på husse!


Duktig Buzter!


Inkallningen sitter (finns ju ingen annan hund i närheten... :o)?!)


Torrox håller kontakten med husse under fotgåendet.


Sätter sig fint när husse stannar.


Mera fot.


Tittar uppmärksamt.


Och sitter lydigt kvar när husse går omkring.


Får man en godis nu mån tro?


Buzter har blivit så mycket bättre på att sitta kvar och vara TYST när hussen/matten tränar med Torrox.


När husse ropar...


... kommer Torrox som skjuten ur en kanon. :o)

/Matten.

Söndag 12/8 - Trimmad ulltuss... :o)
Tillbaka från de döda - ja, det skulle man ju kunna tro, även om nu så ej är fallet. Det finns faktiskt en hel drös med inlägg färdigskriva och redo att visas för "världen" men... ja vägen dit verkar vara oääääändligt lång... sen ska det ju till en massa bilder till inläggen och när man samlar inläggen på hög så växer högen med bilder ännu mer och ja... bilderna ska fixas och krympas och... ja. Det finns ju en miljon ursäkter till allt när det gäller min matte! ;o) det finns dock fler uppdateringar på G... men med en matte som vår vet man som vanligt aldrig när de får se dagens ljus...

I övrigt har jag camperat hos mattens syster under dagen. De övriga flockmedlemmarna har varit i Stockholm hos den ohängde Torrox's uppfödare. Han har blivit trimmad förstår ni. Ja, matten och hussen har varit mer än lata när det gäller Torrox och hans päls. Min har dom dock varit på... bråkar tydligen inte tillräckligt för att de helt ska låta bli... får se om kanske Torrox kan lära mig något trick på den fronten - något ska man la ha honom till? Hur som helst ska ha ställas ut bland massa andra jyckar på Himpa till helgen. Hur nu det ska gå med tanke på hur han ser ut! Mjuk som en dunboll är han och öron som en fladdermus... kan aldrig gå väl.


Snuzer eller fladdermus? Man kan undra.


Här har han fått fatt på en tomte - mitt i sommaren. Tja, han skulle ju kunna behöva bygga på det där skägget en del...


Ord är överflödiga.

Slut för idag...
/Buzter.