Söndag, 15/4 - Grill-premiär!
Puh, så varmt! Idag har vi varit iväg hela min flock och så har vi grillat nere på ett stooort grönt fält. Det är ett bra fält tycker jag i egenskap av snuzer gener, eftersom jag och Buzter alltid får rejsa och buza fritt där. Matten och hussen tar bara av de där eländiga kopplen och sen får vi göra som vi vill. Ja, kanske inte riktigt som vi vill, för ibland när man fått span på något riktigt spännande - som en pippi till exempel - så ropar de på en och ja, då är det bäst att komma fort, fort, fort (så inte Buzter hinner får gottisen först!) så matten och hussen kan ösa beröm och godis på en. Idag fick jag leka med den nya bollen tillsammans med hussen. Det är mycket roligare att leka med hussen än Buzter när det gäller bollar för hussen är alldeles för tung i rumpen så han har inte en chans att få fatt i bollen före mig. :o) Annat är det med Buzter - han är helt galen i bollar och är än så länge snabbare än mig... det är det enda han är bättre än mig på - att springa ifatt bollar och så. Annars är jag bättre på det mesta. Jodå, så är det. 

Efter att hussen och jag lekt ett tag gick han till grillen och la på de där smarriga köttbitarna som det var tänkt att vi skulle äta. Själv fattade jag inte varför han var tvungen att lägga dem på den där varma grillen (det var ju varmt nog som det var!), så när han vände ryggen till var jag snabbt där för att ta min bit i bisitning... Attans bara att matten såg mig... A-a-a-a! det betyder - Nej, du Torrox - låt bli det där. Ja, på ett ungefär i alla fall... tycker inte om att de säger så där. Fick hur som helst lämna kvar min bit och de andra bitarna på grillen och tro inte att jag fick någon färdig stekt bit heller. Snåla de där mattarna och hussarna. Bättre blev det dock när vi fick springa och jaga falukorv från den lilla, lilla bilen! Buzter fattade först inte galoppen och skällde ursinnigt på bilen och jag, jag fattade noll. Sen fick vi i alla fall ordning på saker och ting och falukorven hamnade där den skulle - i min mage! Försökte tala om för Buzter att alla bitarna var till mig, men ibland så lyssnar han dåligt när jag säger åt honom... 

En annan trevlig sak som hände var att jag fick smaska i mig mattens glass! Hon hade fått en slags jordgubbsglass, och den fick jag äta upp! Buzter fick också lite, fast jag fattar inte varför för han gillar ju inte det... tror han bara ville ha för att inte jag skulle få allt. Han tröttnade som tur var ganska fort och då fick jag hela för mig själv. smaksigt var det, sånna skulle jag kunna äta många av! :o)

Nu ska jag ta och sova lite, blir ju trött av allt springande och ätande... 
/Torrox.


Medan jag och hussen busar med bollen får Buzter sitta kopplad hos matten - annars kan han inte låta oss leka själva... Han ska ALLTID ha bollen.


Hussen och jag dansar...


Och jag får nääästan fatt i bollen. Hade det varit den där köttbiten på grillen hade jag inte missat. så det så.


Måste visa matten att jag har fått fatt i bollen. Buzter tyckte inte att det var lika roligt som jag.


Här har jag fått syn på att min bit ligger på grillen...


Som synes var jag rätt sugen på den, men matten sa A-a-a-aaaa... inte snällt av henne men i alla fall kommer jag till henne...


Här har de besämt att det är bäst att jag håller mig en bit från köttet... förstår INTE varför. Men det är ok för en stund, för det är skugga här...


Buzter skulle aldrig få för sig att rädda ett stycke kött från pinan på grillen så han får sitta nära... Han är en fegis. Tur för mig.


Kan till och med leka med bollen utan att bli frestad av köttet som doftar sååå gott! ja, jag känner doften hela, hela tiden... 


Så där skulle jag också göra om det vore något man kunde få ner i magen. 


Falukorvsbilen


Ingen match för en snuzer!

Torsdag, 12/4 - Utställning på G.
Då har vi anmält Torrox till en inofficiell utställning i Söderköping den 1 maj och så ska vi på Cupen den 5 maj och sen blir det officiell debut - om inget oförutsett inträffar - den 9 juni på Himpa här i stan. Ska bli kul att se vad denne lille charmör kan göra i utställningsringen! :o) Minnet från buz-Buzters alldeles spektakulära debut lever kvar i färskt minne... Han är hur som helst mattens ögonsten! Och han kommer inte ställas inom det närmaste (kanske inte alls), då hans benhår fortfarnade är på utväxt efter sjukhusvistelsen i februari.

Buzter börjar förövrigt att bli sitt underbara själv igen. Han var allt annat än rolig att ha att göra med efter vistelsen på djursjukhuset, fick seperationsångest och gapade och skrek så fort vi lämnade honom, var rädd för precis allt, vill knappt gosa, låg alltid hopkrupen som en boll (ligger annars nästan jämt helt utsträckt på magen), kunde inte gå fint i koppel, lyssnade inte på något, skällde på allt och inget, kunde ibland få för sig att inte gå alls... ja, han var en pina kort och gott. Och oroliga var vi. Sakteligen har han dock börjat komma tillbaka, och det börjar bli som förr igen - med allt vad soffmys och få fint i koppel heter. :o) Vi får också mycket positiva ord från dagispersonalen, som ju har känt Buzter sedan han var bara året. Buzter har ju som bekant alltid varit känslig och skällig, men nu tycker de på dagis att han har lugnat ner sig betydligt och skäller nu inte mer än någon annan, leker och busar utan problem och känns allmänt mer harmonisk i tillvaron - jättskönt att höra för matte och husse! Även Torrox får ros från personalen och de tycker att han har kommit in i rutinen på dagis hur bra som helst och de säger att han är lyhörd och lyssnar bra (kan dock dra en del i kopplet...), inget skällande på allt och inget - vilket han gjorde VÄLDIGT mycket på det förra dagiset. Nej då här är det lugna och nöjda vovvar som busar och lever runt med både varandra och de andra vovvarna på dagiset. Är så glad att vi till slut tog beslutet att flytta hundarna till Buzters ursprungsdagis! Kunde inte fungera bättre. :o)

Vi börjar mer och mer märka av att Torrox börjar bli stora killen - det är hormoner som spirar och han tar mer och mer för sig här hemma. Det är väldigt intressant att studera de båda herrarna - Torrox har ett oerhört tydligt kroppsspråk, något Buzter saknade helt i samma ålder. Buzter verkar även acceptera att Torrox är den som bestämmer dem emellan. Vi försöker att inte lägga oss i utan låter de sköta rangordningen så länge det går lugnt tillväga - vilket det även göra för det mesta, något lite gruff har dock uppstått. Vi får se hur det hela kommer fortgå
/Matten.

Tisdag, 3/4 - Vilken härlig helg!
Vilken härlig helg vi har haft! Vi har varit och ätit på en grekisk restauran, shoppat en massa, spelat spel, ätit årets första glass på Halvars glasscafé m.m. Det har inte bara blivit nöjen för oss tvåbenta, även de fyrbenta har fått sin beskärda del av helgnöjen. I söndags blev det lite extra roligt för de båda då vi både var en tur i parken där de fick klättra på "Buzters" klätterträd och buza lite. Efter det blev det en stunds ensamhetsträning, då matten och hussen åkte på annat äventyr - vikade av Malin och hennes syster yster, tog en tur till Jysk där det inhandlades en matta, sängkläder m.m. Därefter tog vi med hundarna till Himpa där de fick rusa av sig lite, passade även på att träna lite inkallning och gå fint med Torrox, med och utan koppel. När han väl koncentrerar sig så är han väldigt duktig, travar på fint och tittar uppmärksamt på en. :o) Hoppas på att jag får en del nya träningstips efter att jag läst lite mer i nyinförskaffade "Inkallning är så mycket mera" av Memea Mohlin.

På dagis fortsätter flaggan att vara i topp! Hundarna trivs som fisken i vattnet och de är helt utslagna när vi åker hem i bilen. :o) Buzter har ju dessutom fått återbekanta sig med sina gamla vapendragare Loke (bullterrrier) och Linn (whippet). Mycket uppskattat, må ni tro! Torrox har varit lite avvaktande i början och kollat läget lite. Men nu tycker även han att den där Loke och söta Linn inte är så dumma i alla fall... :o) Det känns så obeskrivligt skönt att det fungerar så bra och att de båda trivs. Idag på morgonen var Torrox minst lika glad som Buzter över att få träffa de båda dagisfröknarna = Pussas, pussas - Pussas!:o)
/Matten, med två helnöjda snuzrar.

Bilder från helgen
   

Torrox - Herre på täppan!


Samtliga har fått span på något riiiktigt spännande - en pippe måntro?


Torrox kommer på inkallning


Dragkamp. Då tycker Torrox att det är bäst att hjälp husse vinna.


Hussen och buzesnuzern


Senare bar det av till Himpa för lite rejs och träning - kanske mest rejs? :o)Torrox har inte riktigt förstått det här med "piruette" ännu... Buzter saknar endast ballerinakjolen - en oklanderlig piruett!


Full fart när husse ropar - precis som det ska va!


Buz med alla de sorters leksaker är Buzters melodi.


Dags för lite posering - inte lätt att få en hund att titta in i kameran, nästan omöjligt att få TVÅ att göra detsamma... Men skam den som ger sig!


Glad-Buzter


Mattens ögonsten!


Och så är det buz igen!


Tok-Buzter